Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  13.09.2009  13:31

Compte enrere perquè el metro arribi al centre de Badalona l'estiu que ve

Mentrestant, el nom del nou espai continua a debat

Men?ame
 

L'arribada del metro al centre de Badalona ha de ser una realitat l'estiu que ve. Quatre anys d'obres, i ja han començat els últims treballs de perllongament de la línia 2, que actualment acaba el recorregut a Pep Ventura. L'extensió d'aquest tram inclou la construcció d'un túnel de 700 metres de longitud fins a la nova estació de l'illa Fradera, que encara no té nom.

Aquest darrer conjunt d'obres tenen un termini d'execució d'un any, fet pel qual es preveu que el tram que arribarà fins al centre de Badalona pugui entrar en funcionament l'estiu que ve, sense que s'hagi precisat si serà abans o després de les vacances d'agost. Si aquest termini es compleix definitivament, la realització del projecte haurà durat prop de cinc anys, un any i mig de retard més del que estava previst. Un dels motius dels endarreriments ha estat la troballa de restes romanes a la futura plaça central que ha d'acollir l'estació de metro. Concretament, es van trobar tres forns on es feien àmfores i una zona d'enterrament formada per onze urnes amb cossos incinerats i tres més d'enterrats, unes restes que han estat portades i documentades al Museu de Badalona.

Mentre que la prolongació del metro avança, no passa el mateix amb la nomenclatura de l'espai de l'Illa Fradera i què hi ha d'albergar. Ja fa més d'un any que està obert el debat entre els badalonins per batejar la plaça, dividit entre els que volen que el nom honori a la figura de Pompeu Fabra –una trentena d'entitats i prop de 300 personalitats locals i nacionals han donat suport a aquesta opció amb un manifest– i els que volen que es digui plaça Alcalde Xifré, en record del batlle republicà assassinat pels franquistes. Pel que fa al contingut de la plaça, l'Ajuntament vol que arquitectònicament sigui i simbòlic i representatiu. Ara mateix, sobre la taula hi ha sis propostes urbanístiques i a finals d'any es triarà el projecte que agradi més i que també contingui un pàrquing subterrani, habitatge públic i de privat i l'estació de metro.