Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  03.09.2009  06:00

La història de Catalunya amb cançons, ara per a joves

Picap publica una nova versió de 'Història de Catalunya amb cançons', del 1971

Men?ame
 

El periodista i escriptor Joaquim Vilarnau ha coordinat 'Història de Catalunya amb cançons 2.0' (Picap), un àlbum amb lletres de Joan Vilamala (Esquirols) i música de Toni Xuclà que adapta per a gent jove el disc 'Història de Catalunya amb cançons'. Aquest disc, publicat l'any 1971 i cantat per Guillermina Motta i Toni Cruz, va ser per a molts una primera aproximació a la història de Catalunya, que aleshores no s'ensenyava a l'escola.

El nou disc 'Història de Catalunya amb cançons 2.0' combina estils musicals diferents interpretats per artistes com la Carrau, Carles Belda, Pau Alabajos, Lluís Cartes, Titot, Névoa, Shuarma, Èric Vinaixa (cantant de Rodamons), Xazzar i Clara Andrés.

El disc comença amb 'Som la KatalanaTribu', una cançó interpretada per les actrius que el 25 de juliol van pujar a l'escenari del Festival de Peralada per estrenar l'obra teatral 'Les trifulkes de la KatalanaTribu', escrita per Víctor Alexandre. El disc també inclou cançons com 'La revolta dels segadors' o 'Via fora! (1714)'.