Notícies

Dimecres  19.08.2009  13:59

Bagdad pateix els atemptats més sagnants des de la retirada parcial de les tropes dels EUA

Una cadena d'atemptats al centre de la capital iraquiana causa 100 morts i 563 ferits

Men?ame
 

Bagdad ha patit avui un dels atemptats més sagnants dels últims mesos: diverses explosions de bombes i morters al centre de la ciutat han causat pel cap baix uns cent morts i cinc-cents seixanta ferits. Algunes de les explosions han tingut lloc molt a prop d'edificis governamentals, a prop de la fortificada Zona Verda. Bagdad ha patit uns quants atemptats des que l'exèrcit nord-americà va marxar-ne i va deixar les tasques de seguretat en mans de les autoritats iraquianes.

Aquests d'avui, però, han estat els més sagnants des de la retirada de les tropes dels Estats Units dels carrers de les ciutats iraquianes, el mes de juny passat. Aquell fou un pas més en el camí cap a la retirada de les tropes de l'Irac.

Barack Obama, va anunciar, al cap de poc d'haver assumit la presidència dels EUA, que l'estiu del 2010 les tropes desplegades a l'Irac es repatriarien (hom estima que uns 50.000 soldats) i que hi romandria una 'força residual', d'uns 50.000 soldats més, fins el 31 de desembre de 2011, que és quan es completarà la retirada.