Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  17.08.2009  06:00

Del núvol estant: paquets ofimàtics

Durant l'agost, cada dia brindem aplicacions d'escriptori accessibles directament via internet

Men?ame
 

En matèria d'eines ofimàtiques, el pioner al núvol va tornar a ser Google, gràcies a Docs. Dins seu hi ha fins a quatre aplicacions per a crear textos (tipus Word), presentacions (l'equivalent al PowerPoint), fulls de càlcul (tipus Excel) i formularis web. El programa permet compartir en línia amb altres usuaris tots els fitxers generats, i fins i tot dóna opció de treballar-hi sense connexió. Però fora de Google també hi ha alternatives interessants.

Adobe, per exemple, ja fa un any que ha transferit alguns programes de l'ordinador a internet. Així, a Acrobat.com hi ha Buzzword, un processatext en línia; ConnectNow, una aplicació per compartir l'escriptori de l’ordinador amb tres internautes més; Create PDF, capaç de convertir fitxers en format pdf; Share, per compartir pdf, i MyFiles, un disc dur virtual amb 5 GB de capacitat. I Microsoft, en un pas endavant respecte al passat, ha anunciat fa ben poc que amb l'Office 2010 hi haurà versions de Word, PowerPoint, Excel i OneNote virtuals i previsiblement gratuïtes, a través de Windows Live.

Una de les millors 'suites' ofimàtiques en línia, amb tot, és la veterana Zoho.com, que des de 2005 ofereix gratuïtament als internautes fins a una vintena d'aplicacions. I encara cal esmentar un parell de noms més: iCloud.com i Peepel.com.