Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  07.08.2009  06:00

Del núvol estant: editors d'imatges

Durant l'agost, cada dia us proposem algunes aplicacions accessibles directament via internet

Men?ame
 

D'opcions per a desar les fotografies digitals en àlbums virtuals, n'hi ha moltíssimes. Flickr és, probablement, la més coneguda, però Picasa, amb Google al darrere, també té milions d'usuaris enregistrats. Totes dues són, bàsicament, galeries fotogràfiques en línia, però si volem retocar una imatge (canviar-ne la mida, modificar-ne el color o la intensitat, enfocar-la, retallar-la...), no són el lloc idoni. Per sort, a la xarxa hi ha alternatives.

Des de fa un any, per exemple, s'ha activat Photoshop Express, la versió en línia i simplificada del famós editor d'imatges d'Adobe. Una altra bona opció és Picnik, que brinda les funcions més habituals de retoc d'imatges. Aquesta aplicació, desenvolupada per un jove equip de programadors de Seattle (EUA), ofereix, des del núvol, corregir fotos amb un sol clic, enfocar-les, retallar-les, capgirar-les i canviar-ne la mida en temps real, a més d'introduir-hi desenes d'efectes especials.