Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  03.08.2009  06:00

Del núvol estant

Aquest mes d'agost oferirem cada dia aplicacions d'escriptori accessibles via internet

Men?ame
 

A l'agost us proposem de descobrir cada dia tot d'aplicacions informàtiques instal·lades habitualment a l'ordinador i que ara, gràcies a internet, també són accessibles des de la xarxa amb un simple navegador. Són eines ofimàtiques, programes varis i àdhuc sistemes operatius que s'allotgen en el núvol de la xarxa. La independència al respecte dels ordinadors, la seguretat, la flexibilitat i la gratuïtat de moltes d'aquestes aplicacions n'expliquen l'auge.

El concepte de núvol com a mètafora de serveis internètics és relativament recent, però la llista d'aplicacions creix dia a dia en tota mena d'àmbits. Centenars de companyies treballen en solucions de 'cloud computing', n'hi ha publicacions i portals especialitzats, com també blocs i butlletins electrònics. I fins i tot ja hi ha crítiques a les aplicacions al núvol, com la que va llançar l'any passat el guru del programari lliure Richard Stallman. De fet, circula per internet l'Open Cloud Manifesto, signat per entitats i empreses convençudes que el núvol 'ha de ser obert'.