Notícies

Dimecres  08.07.2009  11:41

El sistema operatiu de Google, l'any vinent

La firma californiana anuncia que treballa en un Chrome OS gratuït i obert

Men?ame
 

Primer va començar llançant un processador de textos en línia (el Docs), després va presentar un navegador (el Chrome) i ara s'ha sabut que la segona meitat de l'any vinent, si no hi ha entrebancs, ja apareixerà un sistema operatiu virtual (Chrome OS). Això és el que ha anunciat el portal californià Google, que amb aquest nou pas busca entrar definitivament als netbooks i ordinadors 'de la gent que es passa moltes hores connectada a internet'.

El principal tret distintiu del futur sistema operatiu de Google, de codis oberts, serà la simplicitat i la lleugeresa, una característica que contrasta amb les plataformes més habituals (Windows, GNU/Linux i Macintosh), 'que es van dissenyar en una època en què no existia internet'. El Chrome OS serà gratuït (a diferència de Windows i Macintosh), en canvi d'incloure els habituals anuncis i vincles esponsoritzats que apareixen en molts productes de Google.

En el procés de 'reconceptualització del sistema operatiu', com Google qualifica el nou Chrome OS, també es destaca l'esforç per la seguretat, per a evitar als usuaris la introducció de virus i programes nocius a l'ordinador.