Notícies

Dimarts  19.05.2009  06:00

Els ex-consellers Bassols, Cahner i Vallvé donen suport a Sobirania i Justícia

L'associació independentista es presenta aquesta tarda a Barcelona

Men?ame
 

L'associació Sobirania i Justícia, presidida per l'ex-conseller de Justícia i membre del Consell Consultiu, Agustí Bassols, es presenta avui en públic avalada per vuit-centes adhesions. Té la voluntat d'impulsar el sobiranisme en la societat amb la idea d'obrir un procés polític que culmini en la independència de Catalunya. Bassols diu que no volen fer política sinó que els partits independentistes tinguin per fita la formació d'un estat català.

En l'acte de presentació pública, que es farà a les set de la tarda a l'Ateneu Barcelonès, hi participaran l'ex-conseller de Cultura Max Cahner i l'economista Jacint Ros Hombravella. A més, l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho hi parlarà de l'independentisme i l'actriu Carme Sansa llegirà el manifest fundacional de l'associació. Sobirania i Justícia també té el suport de l'ex-conseller d'Agricultura i degà del Col·legi d'Enginyers Industrials, Joan Vallvé, que és eurodiputat de CiU des que Ignasi Guardans va dimitir.

Els portaveus de Sobirania i Justícia diuen que no volen pas competir amb les altres plataformes sobiranistes, sinó complementar-les. Més precisament, Bassols creu que per a convèncer 'els dos milions de persones que encara no són independentistes' calen moltes plataformes com aquestes. També considera que la capacitat d'actuació de SiJ és limitada i que, per tant, centrarà la seva activitat a la ciutat de Barcelona i la rodalia.