Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  29.04.2009  06:00

La Federació Europea de Rugbi XIII reconeix Catalunya

Men?ame
 

La Federació Europea de Rugbi XIII (RLEF) ha admès l'Associació Catalana de Rugby Lliga com a membre de ple dret i en representació de Catalunya. L'acord es va tancar l'agost passat, però no s'ha anunciat oficialment fins avui a migdia a Barcelona. Amb l'estatus d'observador oficial, Catalunya ja pot competir als torneigs internacionals de XIII (o rugbi lliga), un esport molt estès a Austràlia, Nova Zelanda, Anglaterra i França. Al nostre país, el XIII és molt practicat a Catalunya Nord, on viu un moment dolç des de l'entrada el 2006 de l'equip dels Catalans Dragons de Perpinyà a la Super League anglesa, la principal competició tretzista d'Europa. El rugbi lliga va arribar a la plana del Rosselló a la dècada de 1930 i, malgrat la prohibició del XIII durant el règim pro-nazi de Vichy, se n'ha mantingut la pràctica fins als nostres dies, al costat del rugbi XV.

El 20 de juny, estrena

El reconeixement, que se suma a una quinzena d'esports més, és fruit d'un any llarg de feina de l'Associació Catalana de Rugby Lliga (ACRL), creada a la fi de 2006 per impulsar aquesta modalitat de rugbi al Principat. Amb l'ingrés a la federació europea, l'ACRL s'ha compromès a promoure el XIII amb jornades de formació per a jugadors i entrenadors i també a organitzar una primera lliga catalana, que disputen aquests dies nou clubs. A més, el 20 de juny és marcat a l'agenda de l'associació com la data d'estrena de la selecció en partit oficial, aprofitant el partit de Super League que jugaran els Catalans Dragons i el Warrington a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. Cal recordar que, des de l'any passat, l'equip nacional ja ha jugat uns quants amistosos. L'ACLR també va organitzar l'abril de 2008 una primera Copa Catalunya de rugbi XIII, guanyada pel Barça.