29.04.2009 - 15:00
Caves Gibert, Celler Cooperatiu dArtés, Celler Cooperatiu de Salelles, Celler El Molí, Celler Solergibert, Fargas Fargas, Jaumandreu, Mas de Sant Iscle, Masies dAvinyó (Abadal), Oller del Mas i Vins Grau són els 11 cellers de la DO Pla de Bages que dilluns, 27 dabril, van presentar els seus vins a Osona en un acte organitzat per lempresa Pep Palau, von Arend & Associats. La presentació va tenir lloc al Serrat del Figaró de Taradell.Va ser un acte dirigit al públic professional del sector de la restauració i la distribució, amb lobjectiu que poguessin descobrir i redescobrir els vins que selaboren sota la denominació dorigen Pla de Bages.
Lacte, conduït pel gastrònom Pep Palau, va comptar amb la presència del periodista Marcel Gorgori, autor, director i presentador del programa En clau de vi del Canal 33. En el transcurs de la seva presentació, Gorgori va ressaltar laposta del Bages pel cultiu de la varietat autòctona picapoll i va encoratjar els professionals a seguir en la línia de treball iniciada. També va felicitar el Consell Regulador per ledició de la revista Bages, ja que, tot i que sedita només un cop lany, segons Gorgori es converteix en la finestra per conèixer lactualitat daquest territori a lentorn del vi.
A continuació, el president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Valentí Roqueta, va fer referència a lestacionalitat i a lautenticitat dels productes com un valor afegit daquests i va remarcar lesforç dels cellerers del Bages per elaborar uns dels millors vins de Catalunya.
Per la seva banda, Palau va posar èmfasi en la complementarietat entre Osona i el Bages en termes enogastronòmics, de manera que els productes osonencs conformen els plats que es poden maridar amb els vins del Bages.