Un 70% dels professors i un 90% dels alumnes fan vaga a l’ensenyament valencià, segons la Plataforma

  • Manifestacions a Alacant, Castelló i València contra la política educativa de Font de Mora

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.04.2009 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons les dades de què disposa la Plataforma per l’Ensenyament Públic, el seguiment de la vaga contra la política del conseller Font de Mor ha estat molt ampli. El 70% del professorat i el 90% de l’alumnat s’hi han sumat. En uns quaranta centres el 100% del professorat ha fet vaga. Fonts de la plataforma, que ha fet sondatges directes als centres per saber-ne el seguiment real, han manifestat a VilaWeb la seva satisfacció.També han dit a VilaWeb que la conselleria havia fet públiques unes dades de seguiment ‘irreals’. Segons la conselleria, el seguiment professoral de la vaga ha estat del 21%. Però la Plataforma retruca que aquestes dades no són de la ‘realitat d’avui, sinó d’ahir’. I és que la conselleria solament compta els professors que havien avisat amb antelació, sense ser-hi obligats, que farien vaga. D’una altra banda, segons la plataforma, el seguiment de la vaga ha estat força superior a les comarques centrals.

La plataforma també ha dit que la vaga d’avui demostrava que ‘la societat valenciana i el sistema educatiu han donat l’esquena a la política educativa del PP’. A més a més, han demanat a la conselleria de reflexionar ‘sobre si el conseller ha de continuar en el càrrec’. ‘La comunitat educativa ha dit prou al conseller Font de Mora’, han dit des de la Plataforma, que ha tornat a demanar-ne la dimissió.

‘Hem tingut la paciència que calia, hem acceptat les seves regles de joc i hem passat mesos negociant. Ara, si amb la vaga i les manifestacions d’avui, la Generalitat no s’adona que ha de fer dimitir Font de Mora, continuarem les mobilitzacions, evidentment’, ha explicat a VilaWeb Gemma Piqué, portaveu de la Plataforma per l’Ensenyament Públic.

Manifestacions a la vesprada

A més de la vaga, hi ha manifestacions a la vesprada a València, Castelló i Alacant. A València (on s’ha fet un dinar de germanor a la llera del Túria), la manifestació ha eixit de davant el Palau de la Generalitat (plaça de Manises); les d’Alacant i de Castelló han eixit de la direcció territorial d’Educació (carrer de Carratalà i avinguda del Mar, respectivament).

Partits polítics de l’oposició, associacions de veïns, entitats culturals, socials i cíviques hi han donat suport públic i hi han participat. ‘El moviment no és estrictament educatiu, perquè s’ha convertit en un moviment social d’una gran transcendència’, han dit de l’STEPV.

Les primeres dades que ha fet públiques la Plataforma sobre el seguiment de la vaga en confirmen les previsions, basades en les mobilitzacions de les setmanes precedents. Dijous hi hagué uns tres mil participants en les concentracions fetes a les comarques de la Foia de Bunyol, l’Horta (nord i sud), la Safor, la Ribera i la Costera. I ahir, va haver-hi tancades reivindicatives als IES Lluís Vives de València i Henri Matisse de Paterna, i al CP el Molí de Torrent.

De totes maneres, la portaveu de la Plataforma, Gemma Piqué, ha criticat els serveis mínims imposats per la conselleria, per abusius; tant que, en alguns centres, han impedit de fer vaga pràcticament a tothom. La Conselleria d’Educació va publicar ahir un comunicat dient que els centres educatius obririen ‘amb normalitat’ i que garantiria l’atenció als alumnes.

Enllaços
VilaWeb: Dia de mobilitzacions a l’ensenyament valencià abans de la vaga del 28 d’abril (23/04/2009) | Conselleria i sindicats agreugen les diferències pocs dies abans de la vaga de l’ensenyament valencià (17/04/2009) | Font de Mora prova d’evitar la vaga (08/04/2009) | L’ensenyament valencià manté la vaga i acusa Font de Mora de fer xantatge (08/04/2009) | Tots els partits, tret del PP, donen suport a la vaga de l’ensenyament públic valencià (06/04/2009) | La Plataforma per l’Ensenyament crida a fer vaga el 28 d’abril (24/03/2009).
VilaWeb TV: El conflicte de ciutadania en anglès.
Falques de ràdio de la convocatòria de la vaga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any