Juan Carlos Borrego guanya el XXI Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

  • Amb un "thriller" ambientat en un refugi de muntanya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.04.2009 - 09:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Juan Carlos Borrego, escriptor de Roquetes del Garraf, ha guanyat el XXI Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb “Cafè amb sal”, obra que va presentar sota el lema “El refugi”. Tant Borrego com Josep Borrell, president del Jurat del Premi, han coincidit en qualificar la novel·la com un “thriller” ambientat en un refugi de muntanya on s’apleguen “persones antagòniques” i es donen “microhistòries protagonitzades per joves amb una vida trepidant”.En la explicació de la decisió del Jurat, Borrell ha dit que s’havia valorat el fet que es tracta d’un text que malgrat partir d’una situació personal força tòpica, com pot ser avui en dia una separació matrimonial, aconsegueix arribar a un desenllaç inesperat que juga amb els cops d’efecte.

Per la seva part Borrego ha explicat que aquesta no és la primera novel·la que escriu però sí la primera que veurà publicada. L’ambientació en la muntanya no és gratuïta ja que Borrego és president del Grup d’Investigadors de les Roquetes del Garraf. Dins aquest grup ha escrit diferents guies de senderisme com “El Garraf: 21 rutes de senderisme” (2001), “Guia de camp dels arbres i arbustos del Garraf” (2004) o “139 recetas de la cocina tradicional de Casarihe” (2005). També ha escrit “El Garraf i la marina penedesenca” (2003) i “L’Ordal i la depressió penedesenca” (2004), les dues publicades per l’editorial Piolet. Juan Carlos Borrego també és col·laborador de la premsa comarcal i de les revistes especialitzades Descobrir Catalunya, Vertex (FEEC) i Collado Sur (de la Federación Andaluza de Montañismo) i ara ho ha començat a fer amb Sàpiens. Actualment prepara la guia titulada “18 excursions pels castells de la frontera sud del comtat de Barcelona i el Penedès”.

L’acte literari va comptar amb una lectura de textos literaris per part de membres del Teatre de Butxaca, intercalats amb peces musicals interpretades per professors de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa (EMMM), tot representant una mena de tertúlia literària en un cafè.

Juan Carlos Borrego no va poder assistir a l’acte literari, per un embús a l’autovia A-2 que el va tenir aturat més d’una hora i mitja, però si a l’acte posterior amb els membres del Jurat i l’organització.

Cal recordar que el Novel·la Breu està dotat amb un premi de 4.000 euros que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i que l’obra serà publicada per Pagès Editors.

Pel que fa a l’accèssit, dotat amb 1.000 euros, el jurat ha decidit enguany deixar-lo desert al considerar que cap dels originals presentats tenia la qualitat suficient per merèixer el premi. Val a dir que enguany s’han presentat a concurs vuit originals, una de les xifres més baixes de la història del Premi.

El jurat d’aquesta vint-i-unena edició del Premi Literari de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa” esta composat per Josep Borrell, Màrius Blàvia, Sebastià Serrano, Carme Vidal i Josep Maria Gasset.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any