Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  22.03.2009  16:07

Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la política ambiental de la Generalitat

Han demanat la dimissió dels consellers Baltasar, Nadal i Llena

Men?ame
 

Unes cinc mil persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest migdia a Barcelona per criticar la 'mala gestió' que, segons diuen, duu a terme la Generalitat en matèria de medi ambient. A la convocatòria, impulsada per la Federació d'Ecologistes de Catalunya (EdC), s'han adherit prop de dues-centes entitats. 'El país crema, la gent està farta' ha dit Joan Vázquez, portaveu d'EdC, sobre els centenars conflictes ambientals que hi ha oberts.

Els manifestants han demanat la dimissió dels consellers Baltasar, Nadal i Llena perquè responsabilitzen de la situació actual els departaments de Medi Ambient, Agricultura i Acció Rural i Política Territorial i Obres Públiques. Han demanat al president José Montilla que 'comenci un canvi profund' i han lamentat que el govern hagi aconseguit, en només cinc anys, multiplica' els 'projectes especuladors', segonsqe ha dit Vázquez.

Entre les principals crítiques dels col·lectius participants, hi ha la política 'de no intervenció' respecte de la construcció de la MAT, i la permissivitat en la construcció 'indiscriminada' de parcs eòlics sense tenir en compte l'impacte natural en el territori.

La marxa ha sortit de la plaça de Catalunya i ha arribat a la plaça de Sant Jaume, on s'ha llegit el manifest i s'ha fet l'entrega d'una postal gegant adreçada a la Generalitat, que han entrat un grup de nens.