Notícies

Dilluns  16.03.2009  12:25

Una trentena d'estudiants prova de boicotar la presa de possessió de Moreso

La UPF canvia a última hora el lloc de l'acte · Anit els mossos han desallotjat un grup d'estudiants que s'havien tancat a la biblioteca

Men?ame
 

Josep Joan Moreso pren possessió avui del càrrec de rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en un clima de protesta estudiantil contra el pla Bolonya (EEES) i l'endemà d'un nou desallotjament d'estudiants tancats a la biblioteca de la universitat. Potser per això, o per esquivar noves accions de protesta dels estudiants, l'acte de presa de possessió ha canviat d'ubicació tan sols una hora i mitja abans de l'hora prevista.

Inicialment era previst a l'auditori de l'edifici Jaume I de la UPF i finalment es fa al rectorat, a la plaça de la Mercè, a les 13.00. Tot i que la Universitat no ha explicat els motius del canvi de lloc, unes quantes assemblees d'estudiants havien previst accions de protesta per a boicotar l'acte.

Eleccions amb baixa participació

Moreso fou reelegit el passat 26 de febrer en unes eleccions marcades per una participació molt baixa (un 18,5%), i amb el 83,2% dels vots dels estudiants en blanc, com demanava la campanya dels principals sindicats estudiantils. Per aquests sindicats, de fet, Moreso no fou legitimat per la comunitat universitària perquè hi havia més d'un 30% de vots en blanc dels estudiants. Moreso, doncs, comença una nova etapa al capdavant de la universitat, amb el malestar d'una part dels estudiants de rerefons.

Una nova tancada

Els mossos d'esquadra han desallotjat aquesta matinada un grup de vint-i-set estudiants de la UPF que eren tancats des d'ahir a la biblioteca del centre universitari i en una protesta anomenada 'vaga a la japonesa'.

JOSEP JOAN MORESO

Josep Joan Moreso Mateos (Tortosa, 1959) és llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1983) i doctor per la mateixa universitat (1988), amb premi extraordinari en tots dos casos. Ha exercit la tasca docent a la UAB (1988-1995), la Universitat de Girona (1996-2000) i la UPF (a partir del 2000), de la qual és catedràtic de filosofia del dret.

Enllaços:

Comunicat sobre el desallotjament d'una vintena de persones tancades al campus de la Ciutadella

Moreso és reelegit rector de la UPF amb una participació de només el 18,5%

La vaga japonesa reprimida per la intransigent dialèctica moreseniana

Men?ame