Notícies

Dissabte  14.03.2009  00:42

Els mossos desallotgen els estudiants tancats al campus de la Ciutadella de la UPF

Els manifestants s'hi volien quedar fins dilluns, per protestar contra la implantació del procés de Bolonya

Men?ame
 

Els mossos d'esquadra han desallotjat la passada mitjanit la trentena d'estudiants contraris al procés de Bolonya que ocupaven el campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Una vintena d'universitaris han sortit i els altres s'han quedat dins. Poc després, els agents han començat a desallotjar per la força els altres estudiants, que no han oposat resistència. Els estudiants volien mantenir la tancada fins dilluns.

Més d'un centenar d'estudiants s'han concentrat a les portes de la universitat per rebre els desallotjats amb forts aplaudiments.

Els universitaris han assegurat que la tancada era pacífica i perquè poguessin treballar conjuntament les assembles d'estudiants de l'àrea metropolitana. Han explicat també que l'ocupació havia estat comunicada a la UPF i han lamentat que tot i així s'hagi recorregut al desallotjament forçat. Tenien la intenció de quedar-s'hi fins diumenge a la nit, un dia abans que Josep Joan Moreso fos proclamat de nou rector de la universitat després de les eleccions del 4 de març passat.

Els sindicats convocants de la manifestació i de la vaga de dijous (el SEPC, l'AEP i les assemblees de facultat d'algunes universitats) demanen un 'debat obert' sobre l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), i amb aquesta intenció, diuen, volien aplegar-se aquest cap de setmana al campus de la Ciutadella de la UPF.
a una desena de ciutats de tot el país contra la implantació del pla Bolonya.

A més, continuen les tancades a diferents espais, com l'edifici històric de la UB, on un grup d'estudiants hi són tancats des de fa tres mesos.