Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.02.2009  16:47

Microsoft rep el I Premi a la Promoció de la Realitat Plurilingüe

D'aquí a uns mesos s'haurà enllestit la traducció al català de Windows Mobile

Men?ame
 

Els governs de Catalunya, Galícia, les Illes i el País Basc han reconegut la tasca de traducció de Microsoft amb el primer Premi a la Promoció de la Realitat Plurilingüe a l'Estat Espanyol. L'acte de lliurament s'ha fet aquest migdia al Círculo de Bellas Artes de Madrid i l'ha rebut la presidenta de Microsoft Ibèrica, María Garaña, qui ha dit que d'aquí a uns mesos Microsoft hauria enllestit la versió en català del Windows Mobile.

Garaña ha agraït el premi concedit a Microsoft i ha expressat l'orgull que els suposava aquest reconeixement a la implantació de les llengües oficials en diversos programes, un projecte que, ha dit, va començar a gestar-se fa deu anys. També ha explicat que Microsoft és una empresa global però compromesa amb la pluralitat i la diversitat.

A l'acte hi han assistit la secretària general de Política Lingüística de la Xunta de Galícia, Marisol López, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes, Margalida Tous, i el viceconseller de Política Lingüística del País Basc, Patxi Baztarrika. Tots han destacat la tasca de Microsoft per traduir eines com el sistema operatiu Windows, el paquet de programes Office o el servei de programari en línia Live.

Bernat Joan ha dit que seria agradable veure que les institucions de l'estat tinguessin el mateix esperit en favor del català que Microsoft i ha dit que incloure el català era un bon negoci per a les empreses.