Notícies

Dijous  12.02.2009  18:37

El Congrés aprova una nova moció perquè es garanteixi l'emissió de TV3 al País Valencià

Men?ame
 

El Congrés espanyol ha aprovat avui una moció presentada per Esquerra Republicana en què demana al govern espanyol que garanteixi l'habilitació i normalització de l'emissió de TV3 al País Valencià i la reciprocitat de Canal 9 a Catalunya. El portaveu republicà, Joan Ridao, creu que 'no és lògic' que es posin barreres a la lliure circulació de la informació ni que 'es pugui veure Al-Jazira al País Valencià i no la televisió de Catalunya'.

Ahir el ple del Senat ja va aprovar per unanimitat una moció presentada per CiU que també demana al govern espanyol que garanteixi la recepció de TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya.

Que es pugui garantir la reciprocitat depèn ara de l'instal·lació d'un tercer multiplex al País Valencià que des del 2007 havia de concedir el Ministeri d'Indústria. Així doncs la negociació per l'emissió de TV3 al País Valencià i la reciprocitat de Canal 9 a Catalunya entre les dues Generalitats no s'ha arribat a concretar. Mentrestant la Generalitat valenciana continua optant per la via sancionadora, imposant multes a Acció Cultural i provant de tancar repetidors.