Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  11.02.2009  07:15

L'historiador i fotògraf Pere Català Roca serà enterrat demà a migdia a Barcelona

Era germà de Francesc Català Roca i va promoure les relacions culturals amb l'Alguer

Men?ame
 

Ahir es va morir, a vuitanta-sis anys, el fotògraf i escriptor Pere Català Roca. Germà de Francesc Català Roca i fill de Pere Català Pic, també fotògrafs, va ser un estudiós de molts àmbits de la cultura catalana, com els castellers, sobre els quals va dirigir l'obra de referència 'Els castells catalans'. Serà recordat especialment per haver promogut les relacions culturals amb l'Alguer, ciutat que li concedí la ciutadania honorària el 2000.

Autor d'una vintena de llibres, la majoria publicats a Rafael Dalmau Editor, entre la seva obra es destaca 'Un corsari anomenat Colom', 'Quatre germans Colom', obres sobre els càtars o sobre figures històriques com Jaume I i Ferran el Catòlic. També va dedicar-se a divulgar alguns altres aspectes de la cultura popular.

Era membre de la Societat Catalana de Geografia, de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya i del Centre d'Estudis Colombins, amb el suport del qual va investigar sobre la catalanitat de Cristòfor Colom. El 1985 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2000 el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Jaume I.

Pere Català Roca serà enterrat demà a les dotze del migdia al Tanatori de Collserola de Barcelona.

Fotografia de Joan Mayoral.