El bus ateu arriba a Barcelona

  • Ateus i lliurepensadors promouen una campanya publicitària que comença avui · Us oferim les primeres imatges dels bus circulant per la ciutat

VilaWeb
Redacció
12.01.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida’. Aquest és l’eslògan de la campanya per a promoure l’ateisme que, des d’avui, es podrà llegir en uns anuncis enganxats a dos autobusos de Barcelona (de les línies 14 i 41). La campanya, promoguda per entitats lliurepensadores i atees, durarà quatre setmanes i ja ha recaptat 10.000 euros de particulars. Aquesta campanya va néixer a Londres l’octubre de l’any passat.

La campanya també és possible que arribi aviat a València, de la mà de l’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors, tot i que, per la batllessa, Rita Barberà, és ‘un disbarat i una provocació’. La campanya també es desplegarà a Itàlia i als Estats Units.

Albert Riba, president d’Ateus de Catalunya calcula que el 30% dels habitants del Principat (i el 20% d’Espanya) es declaren ateus i que tot plegat servirà per fer més visible el seu discurs i la seva posició dins la societat, que creu subestimada respecte a la dels creients. De l’eslògan de la campanya, en diu que també vol ser respectuós amb els creients.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any