S’ha mort el dissenyador Armand Basi

  • Va muntar una de les empreses catalanes més internacionals

VilaWeb
Redacció
09.01.2009 - 18:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dissenyador català Armand Basi s’ha mort avui als vuitanta-cinc anys a Barcelona, després d’uns quants dies ingressat a l’hospital. El fundador de l’empresa Armand Basi, que tenia un càncer, serà soterrat demà a dos quarts de dues al tanatori de Sant Gervasi, on aquesta tarda s’ha instal·lat la capella ardent. Segons han explicat fonts de l’empresa, Armand Basi va treballar fins al setembre passat, quan encara anava de forma periòdica a l’oficina.Armand Basi (Barcelona, 1924) va fundar, juntament amb el seu germà Josep, que va morir fa poc més d’un any, la marca Armand Basi el 1987, amb una clara vocació internacional i dissenys d’avantguarda, que té un equip creatiu encapçalat pels dissenyadors Juste de Nin, que també és el director general de Basi, Markus Lupfer i Josep Abril.

L’empresa familiar Basi S.A. va començar l’activitat amb un taller artesà de peces de gènere de punt d’alta qualitat el 1948, que es comercialitzava als establiments més prestigiosos del país. Des del 1962, Basi té la llicència de La Chemise Lacoste per fabricar i distribuir les peces tèxtils d’aquesta marca a Espanya.

Des del 1994, la marca es comercialitza per tot el món, a través de botigues pròpies, grans magatzems i establiments multimarca, i inclou fabricació tèxtil, calçat, complements, fragàncies, rellotges, ulleres de sol, joies i roba de la llar. La fàbrica, les oficines i el centre de disseny són a Badalona, i el centre d’estocs està a Barberà del Vallès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any