Notícies

Dijous  01.01.2009  06:00

Eslovàquia incorpora l'euro, que avui fa deu anys

Amb aquest, ja són setze els estats de la zona euro

Men?ame
 

Des d'aquesta mitjanit els caixers automàtics d'Eslovàquia proporcionen euros en comptes de corones. I és que avui Eslovàquia es converteix en el setzè estat integrant de la zona euro. Tot i que alguns eslovacs dubten que sigui avantatjós abandonar la seva moneda, el primer ministre Robert Fico creu que l'adopció de l'euro és la mesura correcta. 'Tenim sort de fer el canvi de moneda l'any en què es preveu que la crisi tingui l'impacte més important.'

L'entrada d'Eslovàquia coincideix amb el desè aniversari de la moneda europea, i per a commemorar-lo, els estats de la zona euro posen en circulació, a partir d'avui, uns vuitanta milions de monedes de dos euros commemoratives.

De moment, Eslovàquia, que depèn força de la indústria automobilística i l'electrònica, resisteix bé la crisi i es troba entre les economies europees de més creixement, amb un augment del PIB del 7% aquest tercer trimestre i una previsió del 4% per al 2009. D'una altra banda, a la zona euro sembla que creix l'optimisme respecte la moneda europea, que podria superar el dòlar en uns cinc anys.