S’estenen les protestes contra Bolonya

  • Estudiants de la UIB decideixen avui si es tanquen a les facultats

VilaWeb
ESPECIAL DE VILAWEB SOBRE EL PLA BOLONYA

> Els estudiants expedientats de l'Autònoma presenten les al·legacions: us oferim un informe dels motius i de la situació actual dels expedients.

> Bolonya, pros i contres: universitat i estudiants exposen els seus arguments per a convèncer de les bondats o maldats de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Redacció
09.12.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les protestes contra la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), o procés de Bolonya, es poden estendre avui a tres universitats més: la Universitat de Lleida (UdL), la de Girona (UdG) i a la de les Illes (UIB). Les Assemblees de Facultat i Escola i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han anunciat que es tancarien a Lleida. A la UIB, l’Assemblea Contra Bolonya té previst de reunir-se amb la rectora, Montserrat Casas.Els estudiants balears contraris al procés volen que la UIB convoqui un referèndum vinculant perquè tots els universitaris puguin decidir si s’atura la implementació de l’EEES o no. Si Casas no s’hi avé, han dit que es tancarien en alguna de les facultats, tal com ja passa a la Universitat de Barcelona, l’Autònoma i la de València.

Les tancades a la UAB i a la UB

A la UAB i a la UB, les tancades continuen, però els estudiants que les protagonitzen han mostrat signes de diàleg per finalitzar-les. La comissió d’estudiants de la UAB encarregada de negociar amb el rector va aconsellar divendres a les assemblees de les facultats que comencin un procés parcial de desocupació de les aules i congelin les tancades previstes ‘amb la finalitat que les negociacions avancin amb garanties’. Tot i això, la comissió va tornar a demanar al rector de la UAB, Lluís Ferrer, que retiri els expedients oberts a estudiants de la universitat.

En canvi, els estudiants tancats a la Facultat de Física de la UB van considerar insuficient el compromís adquirit la setmana passada pel Consell Interuniversitari, que es va avenir a convocar consultes sobre Bolonya. Diuen que serien meres consultes sobre com s’ha d’aplicar l’EEES, però que no hi hauria la possibilitat de qüestionar-ne ni els objectius ni els motius.

De fet, la comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, ja va precisar que, si bé l’acord deixava la porta oberta a fer aquesta mena de consultes, no n’hi hauria cap sobre si el procés de Bolonya ha d’implantar-se o no. Com a exemple d’allò que podrà demanar-se, va posar el d’una possible moratòria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any