Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  30.11.2008  17:40

Diversos col·lectius per la custòdia compartida es manifesten a Barcelona

Es queixen que les sentències actuals són discriminatòries

Men?ame
 

Milers de persones (tres mil, segons els convocants; mil, segons la Guàrdia Urbana) s'ha manifestat avui a Barcelona en la concentració convocada pels col·lectius a favor de la custòdia compartida per reclamar que el nou codi civil català, en tràmit parlamentari, inclogui la custòdia compartida com a opció preferent en sentències de divorci. Els manifestants han exigit a la Generalitat que 'no permeti ni una sola intromissió' més del govern de l'estat.

Actualment, segons es queixen, els jutges concedeixen la custòdia a les mares en un 90 per cent dels casos. Sota lemes com 'Per al dret dels nens a ser criats pels dos pares, custòdia compartida ja', o 'On és la ministra d'Igualtat?' els manifestants han reclamat un 'dret que s'està vulnerant'.

David Ferrer, portaveu de l'associació Units per la Custòdia Compartida, ha assegurat que la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, està 'deixant de banda una reivindicació de la majoria de dones feministes d'aquest país que contemplen la custòdia compartida i la igualtat entre sexes' ja que 'reclamar la custòdia compartida no és una reivindicació només dels homes, sinó també de les dones'.

Així mateix, el fet que la majoria de custòdies s'atorguin a les mares denota, segons Ferrer, que les polítiques del govern espanyol 'són desiguals'.