Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.11.2008  06:00

Joan F. Mira: 'La meua generació ha aconseguit de reconstruir una cultura moderna'

VilaWeb TV l'entrevista arran de la publicació de 'El professor d'història' (Proa)

Men?ame
 

Joan F. Mira (València, 1939) publica 'El professor d'història' (Proa), una novel·la a partir del mite de Faust, que tanca la trilogia sobre la ciutat de València. En aquest vídeo diu que la seva generació ha aconseguit de reconstruir una cultura moderna, sobretot la cultura escrita en català; que la cultura escrita en aquesta llengua al País Valencià és hegemònica. També us oferim un altre vídeo en què llegeix un fragment del llibre.

La trilogia sobre la ciutat de València (que no és pas dedicada a València ni és un homenatge a València, puntualitza l'escriptor) ha estat per Mira una labor de vint anys, mitja vida literària. La va començar amb 'Els treballs perduts' (Proa, 1989), a partir del mite d'Hèrcules, va continuar-la amb 'Purgatori' (Proa, 2003); sobre la Divina Comèdia, i la tanca amb aquest 'El professor d'història' (Proa, 2008). Si al primer llibre l'autor se centrava en la València d'intramurs, i al segon en l'Eixampla de la ciutat burgesa; en aquest darrer, escomet la Ciutat de les Arts i de les Ciències de Santiago Calatrava, emblema de la València 'pepera' de la primera dècada del segle XXI.