Usuaris de la sanitat pública es concentren a Palma per reclamar de ser atesos en català

  • Amb el lema 'Hi tenim dret, a ser atesos en la nostra llengua a la salut pública'

VilaWeb
Redacció
07.11.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Comitè d’Usuaris i Usuàries de la Salut Pública farà, avui a les set, una concentració per a reclamar als professionals d’IB-Salut que atenguin en català els usuaris que els ho demanin. El portaveu, Pere Bueno, explica que molts pacients tenen dificultats per a canviar de llengua quan van al CAP o a l’hospital i que la incomunicació pot motivar diagnòstics equivocats. També fa saber que aquesta és la primera de les actuacions que pensen fer.Finalment, comenta que no troba estrany que als centres sanitaris la ignorància del català que té el personal mèdic siguin font d’entrebancs. De totes maneres, una part dels metges i de les infermeres comparteix la reivindicació dels convocants i participarà en la concentració.

L’entitat, constituïda recentment, agrupa pacients que han tingut dificultats per a poder parlar en català amb personal sanitari i que s’han organitzat per reivindicar els seus drets. Té el suport de l’Oficina dels drets lingüístics.

Dos membres de l’entitat, Francesc Ramis i Margalida Valenzuela, van explicar ahir els maldecaps que han tingut per haver parlat en català als centres sanitaris. A Ramis, li van fer un diagnòstic equivocat en un cas d’intoxicació, perquè el metge que el va atendre no l’entenia, i Valenzuela ho va passar malament amb una infermera de Son Llàtzer quan li va parlar en català.

Enllaços
Marginàlies: PACIENTS (IMPACIENTS) PER LA LLENGUA.
Diari de Balears: Hi tenim dret!.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any