S’estrena al Lliure ‘El bordell’ de Lluïsa Cunillé

  • Coincideix amb la publicació de l'antologia 'Deu peces' (Edicions 62) de l'autora

VilaWeb
Redacció
05.11.2008 - 19:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’estrena, al Teatre Lliure de Barcelona, ‘El bordell’ de Lluïsa Cunillé, amb direcció de Xavier Albertí. A escena: Mercè Arànega, Enric Majó, Chantal Aimée, Jordi Banacolocha, Jordi Dauder, Rubén de Eguia i Jordi Serrat. No és la primera obra de Cunillé que s’estrena al Lliure, d’on és dramaturga resident; sí que és la primera que ho farà a la sala gran. Coincidint amb l’estrena, Edicions 62 publica l’antologia ‘Deu peces’ de la mateixa autora.Un 23 de febrer, passats vint-i-cinc anys del cop d’estat, una colla de personatges coincideixen, una nit de llamps i trons, en un bordell, a tocar de la frontera. Són: la Madame, el vell polític transvestit, el vell banquer, el militar (que també és vell), el jove, la viatgera i Sa Majestat, el rei d’Espanya. Cunillé cala en el dolor i en l’esperit grotesc dels personatges, i ho fa amb tocs d’humor i sense defugir-ne la versemblança. ‘El bordell’ és una tragicomèdia sobre el poder, la desmemòria, la decrepitud, el desencant, la frustració i els discursos repetitius com un disc de vinil atrotinat. Serà a la sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure fins el 30 de novembre.

Deu peces

L’antologia ‘Deu peces’ (Edicions 62) aplega una representació variada d’obres inèdites de Lluïsa Cunillé, des dels seus inicis fins avui. ‘Al principi de la seva escriptura, diu Xavier Albertí en el pròleg, les paraules explicaven els silencis, ara els silencis expliquen les paraules. Tot això perquè la Lluïsa ha vist que calia diversificar, fer créixer els seus personatges sense banalitzar-los des de la repetició d’uns models que ja havien donat prou de si.’

Per l’any que ve, Edicions 62 té previst de publicar un recull de peces de Jordi Galceran, que també és a punt d’estrenar un nou text, ‘Cancun’, on s’endinsa en el món de la parella.

M.L

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any