Sarkozy ordena d’aturar els partits en què l’afecció xiuli ‘La Marsellesa’

  • S'ha reunit amb el president de la federació francesa de futbol pels xiulets d'ahir a l'himne

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.10.2008 - 16:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha ordenat que els partits en què l’afecció xiuli ‘La Marsellesa’ siguin aturats d’immediat, segons la ministra d’Esports, Roselyne Bachelot. Sarkozy s’ha reunit amb el president de la federació de futbol (FFF), Jean-Pierre Escalettes, perquè ahir al vespre part de l’afecció del França-Tunísia va xiular ‘La Marsellesa’ (vídeo).Un incident similar ja va ocórrer durant el França-Algèria del 2001 i el França-Marroc de l’any passat.

Si l’himne torna a ser xiulat, Bachelot ha dit que els membres del govern abandonarien l’estadi i s’anul·larien tots els partits amistosos contra el país rival durant un període per determinar.

El primer ministre, François Fillon, ja ho va qualificar ahir d’insultant i va insinuar que s’hauria d’haver suspès: ‘És una falta de consideració, de respecte.’

Precedents

El França-Algèria del 2001 va ser el primer enfrontament esportiu entre l’ex-metròpoli i l’ex-colònia. Va ser presentat per les autoritats polítiques i esportives com un símbol de la reconciliació, però ja va començar amb xiulets a l’himne i no es va poder acabar de jugar perquè centenar d’afeccionats van envair el camp poc abans del final.

Enllaços
Le Monde: “Marseillaise” sifflée : les matchs seront arrêtés.
Le Figaro: Siffler la Marseillaise entraînera l’arrêt d’un match.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any