S’inaugura el gran complex comercial Magic Badalona

  • El polèmic centre compta amb 12.500 m2 de botigues, 9 pistes de bàsquet i 13 sales de cinema

VilaWeb
Redacció
15.10.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou centre comercial que tindrà Badalona davant del Pavelló Olímpic fa avui el tret de sortida. Batejat com a Magic Badalona, pretén convertir-se en un espai de referència de les poblacions pròximes amb 12.500 m2 de botigues, un museu del bàsquet, una pista de cotxes de kàrting, un multicine amb 13 sales (l’únic de Badalona) i un gimnàs amb més de 4.000 m2. Un centre nascut però amb polèmica per l’oposició dels botiguers de la ciutat.La construcció del complex no ha estat exempta de polèmica després que els botiguers de la ciutat s’hagin mostrat contraris a una nova àrea comercial. Magic BDN, que en principi només havia de tenir 4.995 metres quadrats de botigues però que finalment l’oferta comercial ocupa la gran majoria del recinte (amb 12.500 metres quadrats) és vist amb recels per un petit i mitjà comerç badaloní que tem per la seva pròpia desaparició. D’altra banda, i segons han informat fonts de Magic BDN, la crisi econòmica ha fet que diverses marques comercials que havien d’ocupar les botigues del recinte s’hagin fet enrera a última hora. A més, la majoria de comerciants de la ciutat van renunciar a posar botigues en aquest centre donada l’oposició frontal al projecte que han mantingut.

Des de diverses instàncies també es va viure amb preocupació el fet que l’ajuntament de Badalona cedís 7.500 m2 de sòl públic a aquest projecte privat, participat majoritàriament pel Club Joventut Badalona i l’empresa Sacresa.

D’altra banda, els responsables del projecte han estat obligats a dotar la instal.lació d’un sistema de semàfors intel.ligents que distribueixen el trànsit en funció de la quantitat de vehicles que circulin per aquesta zona, un requisit imposat per l’ajuntament per tal d’evitar embussos als accessos després que la direcció general de Carreteres considerés que no s’havia tingut prou en compte “l’efecte conjunt del centre ludicocomercial amb la resta de la demanda sobre la sortida de l’autopista C-31”.

Ara, els encarregats d’aquesta zona d’oci esperen que la Generalitat construeixi una sortida de l’autopista direcció Mataró-Barcelona. Fins ara, la C-31 només disposa de les sortides Badalona Nord i Badalona Sud. Per això, confien que el nou accés incentivi l’arribada de clients amb cotxes, que disposaran de 1.300 places d’aparcament. El Corte Inglés, que s’instal.larà a pocs metres del centre, també ha demanat una sortida addicional a l’autopista.

Una altra de les novetats del nou centre serà el seu museu del bàsquet, un espai interactiu. El club ja ha decidit que el museu, que portarà el nom d’Espai del Bàsquet, no estarà dedicat al DKV Joventut, sinó que representarà les lligues més reconegudes del bàsquet internacional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any