El cisteller Joan Farré i el ceramista Pep Madrenes guanyen el Premi d’Artesania Empremtes d’Osona

  • Els joiers Josep i Guillem Povedano van merèixer un accèssit

VilaWeb
Redacció
23.09.2008 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte passat va tenir lloc el lliurament del 1r Premi d’Artesania Empremtes d’Osona, organitzat conjuntament pel Consell Comarcal d’Osona amb l’Associació d’Artesans Innovació i Tradició d’Osona Introart per a la creació de productes vinculats a insígnies de la comarca, amb l’objectiu de potenciar l’artesania com a element d’identitat d’Osona. Els cistells del Ter, de Joan Farré, i la ceràmica ‘Paisatges del Montseny’ de Josep Madrenes, van ser les peces guanyadores.De les 58 peces representatives de 24 autors artesans de la comarca, el jurat va fer una primera tria de 20 i després va seleccionar quatre peces finalistes: Els cistells del Ter, de Joan Farré, el penjoll de plata ‘Osona’ de Josep i Guillem Povedano, la ceràmica ‘Paisatges del Montseny’ de Josep Madrenes i la figura del Merma del Taller Gabins.

Es va arribar al veredicte final prèvia consideració que la distinció entre les categories dels premis que figuraven a les bases per a la “millor obra tradicional” i la “millor obra innovadora” no s’ajusten a les peces selecciones ja que innovació i tradició són actualment indissociables. Per tant, els dos premis de la millor peça “innovació+tradició” es van concedir a Joan Farré pel valor del material autòcton i irrepetible aplicat a la tradició cistellera amb un tractament innovador i poètic; i a Josep Madrenes per la contundència de la peça amb una excel·lent tècnica i el tractament del paisatge com a trama cromàtica.

L’accèssit d’Empremtes Catalunya es va concedir a Josep i Guillem Povedano pel simbolisme de la comarca amb una simplicitat formal i una execució excel·lent de la joia. Tant aquesta peça com els cistells de Joan Farré passaran a formar part del catàleg d’Empremtes Catalunya.

Les 20 peces seleccionades participaran en una exposició itinerant per diferents municipis d’Osona.

En el marc d’aquest acte de lliurament de premis, es va presentar l’estudi Diagnosi de l’artesania d’Oosona, encarregat pel Consell Comarcal d’Osona a l’empresa Cedricat, que planteja diverses propostes per millorar la situació de l’artesania osonenca, tant pel que fa a l’accés a la formació i l’assessorament, com per l’oferta d’eines i recursos per millorar la comercialització i la promoció, o la dinamització d’iniciatives col·lectives que ajudin l’artesania osonenca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any