Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  29.08.2008  06:00

Esquèrra Republicana Occitana irromp en el panorama polític aranès

Es proposa de trencar el bipartidisme CDA-UA

Men?ame
 

Les eleccions al Consell General d'Aran del 2011 tindran un nou actor polític. Ahir es presentà, en efecte, Esquèrra Republicana Occitana (ERO), dirigida per Jusèp Loís Sans, que vol aportar noves propostes polítiques a les de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) i Unitat d'Aran (UA). També es varen presentar públicament les Joenesses d’Esquèrra Republicana Occitana (JEROC), capitanejades per Pep Casasayas.

El president d'ERC, Joan Puigcercós, fou l'encarregat de presentar totes dues formacions a Viella. A l’acte, també hi era present el portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca.

Esquèrra, constituïda formalment l'octubre de l'any passat, es defineix com un partit occitanista i d'esquerres que vetlla pel benestar de les persones i que lluita per la independència de Catalunya i dels pobles.

Sans, cofundador d'UA, és ara el director del programa instituent de l'oficina Occitan en Catalonha, que depèn de la Generalitat i que té la missió de promoure i fer realitat la cooficialitat de l'occità a tot Catalunya.