Jordi Serra confia que les remodelacions urbanístiques engegades donaran un nou impuls a la ciutat

  • Serra: "El Port no cau simpàtic i s'ha de procurar fer-lo accessible als badalonins"

VilaWeb
Redacció
19.06.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una entrevista a VW Badalona l’alcalde, Jordi Serra, assegura que la urbanització de l’illa Fradera i la de l’Estrella on ha d’anar el Corte Inglés ajudarà aquestes zones a créixer comercialment i residencialment. Serra assegura que el replantejament del canal al barri del Gorg s’ha de fer sense un cost econòmic pels ciutadans. I avança que el litoral badaloní canviarà quan el 2010 s’hagin enderrocat les dues centrals petites de la Fecsa.Quin és el futur més immediat de l’Illa Fradera?

-La Generalitat ha desbloquejat la suspensió de llicències i ha aprovat la modificació del projecte. Al juliol començarà la segona fase amb la convocatòria d’un concurs per urbanitzar la plaça que quedarà entre Anselm Clavé i el carrer de la Creu.

Quina resposta dóna el consistori davant la iniciativa ciutdana que ha recollit firmes perquè la plaça porti el nom de Pompeu Fabra?

-No es té clar el nom i sobre la taula no hi ha cap proposta. Hi ha que aposta perquè porti el nom de l’estació de metro i hi hi ha qui prefereix que sigui el nom d’una persona vinculada a la ciutat. No hi ha res decidit.

Hi ha un altre gran projecte urbanístic que afecta el barri de Coll i Pujol a la zona de l’Estrella. Per què no comencen les obres als descampats?

-El Corté Inglés té un gran interès en instal.lar-se a Badalona i anirà ubicat en aquesta illa de carrers però ara mateix el problema radica en què no té sortida a l’autopista i s’ha de modificar l’entrada del lateral per la banda de muntanya. Però en un any això quedarà desbloquejat i es podrà començar a edificar una zona que veurà com revitalitza el barri i crea 1.000 llocs de feina. Es construiran 330 pisos de protecció, una escola, 600 places de pàrquing i s’hi traslladaran part dels jutjats.

Quin és l’estat ara del canal del Port?

-Abans de tirar res endavant, l’ajuntament té dret a replantejar-ho. Si es canvia el projecte, s’ha de fer sense cap cost addicional pels ciutadans. La fesomia del litoral badaloní canviarà a partir del 2010 quan les dues centrals petites de la Fecsa quedin enderrocades. Aleshores Badalona guanyarà quilòmetres de platja.

És obvi que els badalonins no tenen tirada a anar al Port com a espai d’oci. Què passa?

-S’hi fan múltiples activitat però potser hi ha un problema de difusió. També és cert que el Port no cau simpàtic i s’ha de fer accessible perquè a la llarga quedarà al mig del litoral badaloní.

Fins no fa gaire, Dalt la Vila ha estat focus de conflicte entre els veïns i l’ajuntament. En quin estat es troben les converses?

-Els punts més conflictius estan resolts. S’han fet cinc reunions i pràcticament hi ha un 80% d’acord amb les actuacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any