NotÝcies

Dijousá 19.06.2008á 06:00

La fiscalia russa imputa tres homes per l'assassinat de Politk˛vskaia

Continua sense aclarir els possibles motius del crim

Men?ame
 

Tres homes han estat imputats per l'assassinat de la periodista russa Anna Politk˛vskaia, segons el govern rus, que ha assenyalat que tots tres eren txetxens. Quant al comitŔ d'investigaciˇ rus, ha dit que un quart home, un agent del servei de seguretat rus, tambÚ havia estat imputat per ab˙s de poder. Per˛ no ha dit res dels motius de l'assassinat de Politk˛vskaia, ni ha donat detalls del paper dels sospitosos en l'assassinat.

Anna Politk˛vskaia es va fer un nom en el periodisme informant del conflicte de TxetxŔnia. En les seves cr˛niques criticava durament lĺexŔrcit i el govern rus perquŔ violaven la llei i els drets humans. Per˛ el 7 d'octubre de 2006 la van trobar morta al seu apartament de Moscou. L'assassinat va trasbalsar la comunitat internacional.

La fiscalia russa va imputar nou individus en l'assassinat l'octubre de l'any passat, quan feia un mes que la policia havia anunciat la identificaciˇ dels executors del crim. L'agost abans havia detingut deu individus, per˛ desprÚs en va deixar anar dos.

Les investigacions oficials no han merescut mai gens confianša als opositors del rŔgim de VladÝmir Putin.

Des que es va obrir la investigaciˇ, grups en defensa de la llibertat d'expressiˇ, com el Centre for Journalism in Extreme Situations, amb seu a Moscou, han dit que la versiˇ oficial dels fets era una manipulaciˇ. TambÚ el fill de la periodista, ═lia Politk˛vskaia, assegura que la investigaciˇ Ús esbiaixada per motius polÝtics. De fet, el fiscal general rus, Iuri Xaika, parteix del sup˛sit que l'assassinat de Politk˛vskaia es va tramar a lĺestranger per interessos externs.