Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.06.2008  06:44

Al Gore oficialitza el suport a Obama

El vice-president durant l'era Clinton ha esperat que Hillary anunciés la retirada de la campanya

Men?ame
 

L'ex-vice-president nord-americà Al Gore ha oficialitzat el suport a Barack Obama, candidat oficiós dels demòcrates a la Casa Blanca. L'últim Nobel de la Pau ha aparegut en un míting d'Obama a Detroit (Michigan) i ha dit que Obama podia treure el país de 'vuit anys d'incompetència, abandó i fracàs'. Gore, una de les figures més respectades del Partit Demòcrata, s'havia mantingut neutral fins ara en la cursa demòcrata per la Casa Blanca entre Obama i Hillary Clinton.

Una vegada la senadora ha anunciat que es retirava de la campanya, Gore ha assegurat que faria el possible perquè Obama arribés a la presidència del país.

En el míting d'ahir, Obama va qualificar Gore de visionari, 'no només per al partit, sinó per a tot el país.'

Gore va ser vice-president durant els mandats de Bill Clinton (1993-2000), i no va aconseguir per poc la presidència contra George Bush el 2000, en unes eleccions titllades de fraudulentes per molts. Els últims anys s'ha dedicat a la lluita contra el canvi climàtic, tasca per la qual va rebre el Premi Nobel de la Pau el 2007.