Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  23.02.2008  16:13

La CAJEI presenta un inventari amb més de 320 símbols franquistes

Inclou noms de carrers, d'escoles, escuts franquistes i monuments

Men?ame
 

La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) ha presentat avui al migdia un inventari amb més de tres-cents vint símbols franquistes i espanyolistes presents encara als Països Catalans. El document inclou, sobretot, noms de carrers o fins i tot d'escoles en homenatge a personalitats de la dictadura, escuts franquistes, monuments i també d'altres símbols com els toros de propaganda d'Osborne.

Segons ha explicat a la conferència de premsa, que s'ha fet a la plaça de Sant Jaume, un portaveu de la CAJEI, Oriol Sánchez, encara hi ha diversos símbols 'imposats abans, durant i després de la transició' i ha citat com a exemple l'escut franquista que encara és a la façana de l'edifici de la capitania general de l'exèrcit espanyol, a Barcelona. L'acte forma part de la campanya 'Subversió per la llibertat' que reclama la retirada d'aquesta mena de símbols i critica la passivitat de les administracions.