Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  24.02.2008  06:00

Deu alcaldes d'Osona demanen que es parin les obres de la MAT a la comarca

Balenyà, el Brull, Centelles, Folgueroles, St Martí de Centelles, Seva, Taradell, Tavèrnoles, Viladrau i Vilanova de Sau

Men?ame
 

Els alcaldes de deu municipis de la comarca d'Osona han redactat un manifest on sol·liciten l'aturada de les obres de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) fins que 'es decideixi definitivament el traçat per Girona i la interconnexió amb França'. Els municipis signants del manifest, que han fet arribar a la Generalitat, són Sant Martí de Centelles, Centelles, Balenyà, el Brull, Seva, Taradell, Folgueroles, Tavèrnoles, Viladrau i Vilanova de Sau.

El document recorda que han passat 'massa anys' des de la redacció del projecte i que la tecnologia ha avançat 'considerablement', i alhora subratlla les recomanacions del coordinador europeu, Mario Monti, sobre 'el soterrament de la línia en els punts de més suposat impacte ambiental'.

Segons declaracions de l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, el manifest 'no està a favor ni en contra de la MAT', sinó que demana que es parin els treballs que estan 'destrossant i omplint de forats tot el bosc', fins que es tanqui 'del tot' el traçat que seguirà la línia.

'Creiem que és una desconsideració per a Osona perquè, com que hi ha menys oposició que a Girona cap a la MAT, es comencin a fer forats i a destrossar el paisatge natural', ha lamentat l'alcalde de Folgueroles, i ha afegit que pot semblar 'una presa de pèl' cap als ciutadans de la comarca.