Quatre Barres, rugbi de ‘baix cost’

  • Reportatge de VilaWeb TV sobre la copa Quatre Barres de rugbi, impulsada pel club Amatori de l'Alguer

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.02.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sis clubs han organitzat enguany la copa Quatre Barres de rugbi, amb el designi d’agrupar equips dels Països Catalans. La idea original va sorgir del club Amatori de l’Alguer, que va demanar, sense èxit, de participar en la lliga catalana de rugbi. En aquest vídeo, directius i jugadors dels equips participants expliquen l’origen i la raó d’aquesta competició. Tots diuen que la Quatre Barres és possible gràcies a les aerolínies de baix preu.A més de l’Amatori, també hi participen el Badalona, els Enginyers del Poblenou, el GEiEG de Girona, el Químic de Sarrià i el Tarragona. Dissabte es va jugar al camp de la Mar Bella de Barcelona el partit entre els Enginyers i l’Amatori (15-10), corresponent a la setena jornada del campionat. La copa Quatre Barres té previst d’ampliar, més endavant, el nombre d’equips participants, sempre i exclusivament dels Països Catalans.

Per a cloure aquesta primera temporada, ja es prepara un partit entre una selecció de la copa Quatre Barres i la selecció sarda, que previsiblement es jugarà el 27 de setembre a Barcelona.

El ‘baix cost’ al rugbi

La proliferació de les aerolínies de baix preu ha tingut més conseqüències en el rugbi català, a banda de fer possible la Quatre Barres: els Enginyers del Poblenou juguen des de fa dos anys en una lliga regional anglesa i l’equip de XIII Catalans Dragons de Perpinyà participa des de fa tres temporades en la Super League i en la Copa d’Anglaterra, dos torneigs d’elit d’Europa d’aquesta modalitat rugbística.

Enllaços
YouTube: Canal Quatre Barres.
VilaWeb TV: Claudio Sanna: ‘Ryanair pot ajudar l’alguerès’.
Webs relacionades al Nosaltres.cat: Rugbi.
Edició local: VilaWeb l’Alguer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any