Notícies

Divendres  25.01.2008  18:14

Es presenta la coalició entre el Bloc, Iniciativa i Els Verds

Isaura Navarro serà la candidata per València

Men?ame
 

El Bloc, Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) i Els Verds han presentat la coalició per presentar-se plegats a les eleccions del Congrés espanyol del 9 de març. La candidata per València de la coalició serà l'actual diputada Isaura Navarro. IdPV va decidir presentar-se per separat d'EUPV aquesta setmana, després que el consell polític d'IU optés el cap de setmana passat pels candidats de la direcció d'EUPV, i no pas pels d'IdPV.

Isaura Navarro va qualificar la decisió del consell federal d'IU d'imposició sectària i excloent del Partit Comunista d'Espanya perquè no havia donat cap possibilitat al debat dels candidats d'Iniciativa. És per això que, segons Navarro, les candidatures d'EUPV per València, Alacant i Castelló naixien totalment deslegitimades i deixant a banda la militància d'EUPV que havia participat a les primàries i havia votat massivament els candidats d'Iniciativa.

Paco Garcia, portaveu d'Iniciativa, va dir a VilaWeb que les candidatures d'EUPV eren destinades al fracàs perquè eren tancades, contràriament a allò que buscava Iniciativa, que volia fer una coalició més plural. Navarro i Garcia, a més, van coincidir a lamentar que el PCE hagués aconseguit desfer el projecte de Gaspar Llamazares per tal de treballar amb coalicions plurals arreu de l'estat.