Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  08.01.2008  06:00

El TSJ torna a equiparar valencià i el català

Però el Consell diu que no acatarà la sentència

Men?ame
 

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha dictat una sentència que obliga la Generalitat Valenciana a acceptar la titulació de filologia catalana per a acreditar el coneixement del valencià en les oposicions als cossos docents no universitaris, tal com havien demanat la Universitat de València i la d'Alacant. Ara, la secretària d'Educació del País Valencià, Concha Gómez, ha anunciat que la Generalitat no pensa acatar la sentència.

Gómez al·lega que el govern ha de ser coherent amb l'estatut, que subratlla que la llengua oficial del País Valencià és el valencià.

Equiparació jurídica

La sentència que ha dictat el TSJV dóna validesa jurídica tant al terme 'valencià' com al terme 'català' per a denominar la llengua. Pel tribunal el terme 'valencià' és l'oficialment reconegut per l'estatut, si bé el terme acadèmic de la llengua és 'català'.

És la tretzena sentència del TSJVque equipara el valencià amb el català, sense comptar la del Tribunal Constitucional i la del Suprem espanyols.

Acatar la sentència

El portaveu d'Educació i Cultura de Compromís, Josep M. Pañella, ha demanat al govern de Camps i al PP que acceptin les sentències i els criteris acadèmics i científics de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i de les universitats que equiparen el català i el valencià. Compromís també exigeix al Consell una política activa en favor de l'ús social del valencià.