El Camí de Sant Jaume comptarà amb una variant nova al seu pas pel Pla d’Urgell

  • El Consell Comarcal farà un senyalització específica que inclourà l'Estany

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.01.2008 - 08:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De temps el Pla d’Urgell veu passar pels seus camins pelegrins que fan el Camí de Sant Jaume. I es que la nostra comarca forma part de l’anomenat Cami Català meridional (tot i tenir una petita entrada en el septentrional).
El Camí passa pels nuclis urbans de Castellnou de Seana, el Palau d’Anglesola i Bell-lloc d’Urgell.
Un Camí que es veurà millor gràcies a la nova senyalització que posarà, finançada per Turisme, el Consell Comarcal i que inclourà, a més, una ruta per la vora de l’Estany.Així a banda de les tradicionals marques que es poden veure pels nostres camins: petxines, bastons o fletxes de color groc, complementades amb unes rajoles, amb una estilitzada petxina, pels carrers per on passa, ben aviat es podran veure unes banderoles metàl·liques de color blau, similars a les de color verd, que ara ja marquen les rutes turístiques per la comarca.

A més a més també es senyalitzarà una variant que permetrà el pas per la vora de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, al que s’hi arribarà després de passar per Barbens i Ivars d’Urgell. Seguirà per Vila-sana i, una vegada passades les Novelles, enganxarà amb la ruta tradicional al Palau.

Com hem dit la col·locació de la nova senyalització serà gestionat pel Consell Comarcal tot i que el finançament dels més de 20.000 euros que costa va a a càrrec del departament de Turisme.

Ruta septentrional

Tot i que la ruta més coneguda a la nostra comarca és la meridional, l’anomenada septentrional també té una petita entrada al Pla d’Urgell, des del Castell del Remei, que entra a Linyola. Així ho explica aquest pelegrí en el relat del seu viatge.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Enllaços
Camí de Sant Jaume
Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any