Els sindicats mantenen la vaga de conductors d’autobusos del 2 al 4 de gener

  • Hereu no negociarà amb els sindicats fins que no aturin la protesta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.12.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats de la CGT i l’Associació de Conductors de Transport Urbà de Barcelona (Actub) han decidit avui en una assemblea de treballadors a la plaça Universitat de Barcelona mantenir la vaga per als dies 2, 3 i 4 de gener. Els sindicats han dit que només desconvocaran l’aturada si la direcció de TMB decideix reunir-se amb ells bilateralment. En acabar l’assemblea, uns quatre-cents treballadors s’han manifestat fins a la plaça de Sant Jaume.A més, un dels representants de la CGT al comitè d’empresa, Saturnino Mercader, ha afirmat que TMB enganya els treballadors, perquè fa treballar conductors que no cobreixen els serveis mínims.

Hereu només mediarà si s’atura la vaga

A tot això, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit que era impossible que fes de mediador entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la CGT i l’Associació de Conductors de Transport Urbà de Barcelona (Actub) mentre continués vigent la convocatòria de vaga. Segons l’alcalde Hereu, mentre continuï la vaga és impossible negociar i, en tot cas, les negociacions amb els sindicats hauran de ser de cara al pròxim conveni col·lectiu.

A la inauguració de l’obertura del carrer Bilbao entre el passeig de Taulat i la Ronda Litoral, al districte de Sant Martí, Hereu ha dit que els sindicats eren en un carreró sens sortida que no els duria enlloc, que enfocaven malament les reivindicacions i que havien d’abandonar la vaga que mantenen convocada els dies 2, 3 i 4 de gener. Josep Garganté, portaveu de la CGT d’autobusos, en canvi, ha dit que l’alcalde Hereu, com a responsable màxim de la ciutat i amb pes a TMB, tenia la responsabilitat de buscar una solució que satisfés a les dues parts, al sindicat i a l’empresa.

TMB acusa els vaguistes d’una vuitantena de sabotatges

Ahir TMB va acusar els vaguistes de no haver deixat sortir els autobusos de les cotxeres quan s’havien decretat els serveis mínims i d’haver punxat les rodes de cinc vehicles. L’empresa ha presentat una denúncia per danys a la flota i perjudicis en el servei, i ha obert un expedient informatiu per a recollir proves i testimonis sobre els actes de ‘sabotatge’. I ha advertit que, quan tindrà les conclusions d’aquesta investigació, obrirà expedients disciplinaris individuals als treballadors que hagin participat en els incidents.

Enllaços
Europa Press: Hereu veu impossible negociar amb la CGT i Actub mentre mantinguin la convocatòria de vaga dels autobusos de TMB .
Comunicat (pdf) de l’empresa sobre el seguiment de la vaga i els sabotatges detectats.
Nota informativa de TMB amb l’especificació dels serveis mínims.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any