Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  14.12.2007  10:33

Es mor l'escultor valencià Arturo Sorlí

Men?ame
 

L'escultor valencià Arturo Sorlí, un dels màxims representants de l'escultura figurativa mediterrània, es va morir ahir als 82 anys. Avui l'incineraran al tanatori de Silla (l'Horta sud). Sorlí, deixeble de l'escultor Ricard Boix, va rebre nombrosos premis, com el de la Fundació Roig, i la seva obra fou objecte d'una tesi:'Arturo Sorlí Llorens: una generació perduda', de l'investigador de la Universitat Politècnica de València Amador Griñó.

Part de l'obra de l'artista és repartida en col·leccions privades de Salta (Argentina), Mèxic, Màlaga, Madrid, Tarragona, València, i també en tenen la Diputació de València i la Caixa d'Estalvis de València.

La crítica el considerava un escultor figuratiu, que buscava la forma i l'estilització, i que combinava el classicisme amb una estilització de tall mediterrani. La seva obra, que comprèn una àmplia gama de materials, des d'alabastres fins a terracotes, presenta una preocupació humanista.