Joan Ferran: “6.900.000 catalans no es van manifestar”

  • La blocosfera socialista defuig la manifestació de dissabte o la desqualifica

VilaWeb
Redacció
03.12.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tradicionalment activa blogosfera socialista ha preferit mirar a un altre costat, vist l’èxit de la manifestació convocada per la Plataforma pel Dret de Decidir. Segons la pàgina del PSC que agrupa els blocs d’aquest partit ahir els seus afiliats van escriure 41 posts. D’aquests només nou fan referència a la manifestació i la majoria d’aquests ho fan bàsicament només per a desqualificar CiU o per dir que actes com aquest no porten enlloc.La desqualificació de l’època de govern de CiU és l’argument per exemple del diputat Mohammed Chaib o del jove Jonatan Marquez que, a la vista de la marxa, es pregunta quantes vegades la dona d’Artur Mas ha agafat el tren de rodalia.

El portaveu del PSC Miquel Iceta també es reafirma en el comunicat emès dissabte i insisteix en que el PSC no comparteix el sobiranisme i els objectius de la manifestació, tot i que “com va dir el president de la Generalitat, també estem cabrejats, i molt, encara que no ens haguem afegit a aquesta manifestació”.

En contrast amb ell, però, Antonio Linde felicita irònicament, des d’Horta-Guinardó la ministra Álvarez per l’impuls donat a l’independentisme i es pregunta si la factura no la pagarà finalment el PSC. És l’únic bloc que apunta al que podria ser una autocrítica.

Mentrestant Pere Casellas, tinent d’alcalde de Figueres, va més enllà i diu que la reivindicació independentista fins i tot pot ser “útil per tal que Espanya escolti d’una vegada”. Mentrestant, però, el diputat Roberto Labandera escriu un apunt al seu bloc ahir diumenge fent una llarga reflexió sobre l’any del govern Montilla on ni tan sols esmenta que havia hagut la manifestació mentre es refereix a “la crisi de Convergència i Unió”.

Qui sembla adoptar una posició més desacomplexada però, és el primer secretari del PSC de Mataró Ramon Bassas. Bassas afirma en el seu bloc que li ha preguntat molta gent com es que no hi anaven i ho explica dient que “el nacionalisme empetiteix la nació” fixant-se en el fet que no hi havia banderes catalanes en la marxa, només de partit i independentistes. Davant alguns agres comentaris al seu post, en resposta al darrer és rotund: “això del dret a decidir no em posa catxondo”.

El de Ramon Bassas, però, no és el post menys amable amb la manifestació. Seguint la seva línia habitual un dels portaveus del PSC Joan Ferran publica un post on diu que tampoc no és una manifestació tan extraordinària com sembla i on afirma que “sis milions nou-cents mil catalans” no van anar a la manifestació. I encara no es deixa d’estar d’afirmar que una manifestació com aquesta anterior “electoralment va quedar en un no res”.

Enllaços
Web del PSC

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any