Notícies

Dimarts  30.10.2007  14:03

RAC1, 'La nit al dia', la web d'iCat FM i Guifi.net, Premis Nacionals

En els apartats de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions

Men?ame
 

L'emissora de ràdio RAC1, el programa de TV3 'La nit al dia', la web d'iCat FM i la xarxa de telecomunicacions Guifi.net són els guardonats d'enguany amb els Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions, respectivament. A més, el jurat ha guardonat amb una menció especial la veterana periodista Francina Boris. La cerimònia de lliurament es farà el pròxim 6 de novembre a la sala Petit Palau del Palau de la Música Catalana.

De RAC1, el jurat ha valorat que s'hagi consolidat com la primera proposta de radiodifusió comercial del país amb èxit d'audiència, viabilitat econòmica i ús de la llengua catalana al 100%; de 'La nit al dia, el tractament en profunditat dels temes seleccionats, la riquesa de les entrevistes proposades i la professionalitat demostrada per la periodista Mònica Terribas i el seu equip; d'iCat FM, l'haver esdevingut una de les renovacions més encertades del paisatge comunicatiu català recent i de Guifi.net, la garantia d'accés universal a la societat de la informació i la incorporació de serveis de valor afegit allà on és implantada.

Francina Boris, que ha obtingut una menció d'honor, va ser la primera veu
femenina de Ràdio Girona. Des de començament de la dècada dels quaranta va realitzar el programa 'Nostra Dansa', que va presentar durant seixanta-quatre anys. Després fou responsable de nombrosos programes, sempre en català, com ara 'Què en sabem, de Catalunya', i 'D'ací, d'allà', per on han passat les figures més rellevants del món de la literatura, la música i les arts.