Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  11.06.2001  13:18

Han executat Timothy McVeigh

Men?ame
 

Després d'uns quants mesos d'estires i arronces entre les autoritats judicials i l'equip d'advocats de la defensa, Timothy McVeigh ha estat executat avui amb el mètode d'injecció letal. La mort de McVeigh ha situat de nou en primera plana el debat sobre la pena de mort als Estats Units, un país amb 3700 condemnats a mort. Una centena de partidaris de l'abolició de la pena de mort s'han concentrat davant la presó de Terre Haute. A l'enquesta d'aquesta setmana s'hi troben alguns enllaços contra la pena de mort. McVeigh ha estat condemnat per l'atemptat contra l'Alfred P. Murrah Federal Building d'Oklahoma, que l'acusat va cometre el 1995. Aquest atemptat històric va fer 168 morts i més de 500 ferits. L'execució es du a terme a la presó federal de Terre Haute a les dues del migdia. L'execució ha generat polèmica ja que fa unes setmanes els advocats van aconseguir d'aturar la primera ordre perquè es van descobrir documents judicials que el FBI havia amagat. Alhora, també s'havia especulat la possibilitat que l'execució es pogués seguir a través de la xarxa, tot i que finalment no serà possible.

Tot el que avui passi a la presó de Terre Haute ho explicaran al món uns 1500 periodistes desplaçats de tot el món. L'execució la contemplaran en directe 300 persones, entre elles molts familiars de les víctimes de l'atemptat d'Oklahoma.

----------

+ Actualització a les 14.35

+ McVeigh executat (CNN.com)

+ La Cort Suprema dels Estats Units denega el permís per filmar l'execució de McVeigh

+ Secció de Nosaltres.Com: Societat

Men?ame