Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  07.06.2001  11:51

Tàrrega serà la seu de l'arxiu Gavín

Men?ame
 

D'ací a pocs mesos un dels arxius particulars més importants d'Europa, l'Arxiu Gavín, anirà definitivament a Tàrrega, on compartirà espai amb l'Arxiu Comarcal. El procés va començar quan l'alcalde de Tàrrega, Frederic Gené, va llegir un dia a la premsa que Josep Maria Gavín estava disposat a donar tot el seu fons a l'ajuntament que volgués tenir-ne cura i que es comprometés a continuar el treball que ell va començar als quatre anys.

Després d'uns primers contactes s'ha signat l'acord, i l'arxiu arribarà quan la reforma de l'arxiu s'haurà acabat. Josep M. Gavín ha reunit aquests darrers seixanta anys un fons documental de més de dos milions de peces, que ocupen 1.300 metres de prestatges, i que han costat més de 250 milions de pessetes. L'Arxiu Gavín és format per col·leccions de postals de tot el món, nadales, goigs, santorals, personatges dels Països Catalans i, segons Gavín, l'únic inventari d'esglésies del Principat i Andorra. Gavín assegura que el sistema que va idear quan tenia sis anys per a localitzar els objectes és més ràpid que no pas l'ordinador, i més segur. Segons la UNESCO, l'Arxiu Gavín és l'arxiu particular més gran d'Europa.


----------

+ Actualització a les 11.50

+ Secció de Nosaltres.Com: Cultura

+ Informació ampliada: VilaWeb Tàrrega