S’acaba el termini perquè ACPV tanqui voluntàriament els repetidors de TV3

  • Finalment, els consellers Tresserras i Rambla no han tingut cap conversa, aquests últims, dies per a desencallar la crisi

VilaWeb
Redacció
09.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El termini imposat per la Generalitat Valenciana a Acció Cultural del País Valencià perquè tanqués voluntàriament els repetidors de TV3 ja s’ha acabat. El govern ja pot sol·licitar, doncs, les ordres judicials per a obligar a tancar les emissions. Mentrestant, ACPV prepara una campanya de mobiltització que tindrà la participació de personalitats polítiques, socials i cultural, i que es presentarà a Barcelona i a València la setmana entrant.L’expedient que sanciona (pdf) la Generalitat també inclou una multa de 300.000 euros. Encara que hagi presentat un recurs al Tribunal Suprem contra l’expedient, ACPV entén que el procés pot ser llarg i que haurà de pagar la sanció.

Negociació encallada

El tancament pot ser imminent, però la negociació entre els governs català, valencià i espanyol sobre un acord de reciprocitat no avança. Dijous el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, va dir, en unes declaracions a VilaWeb, que era pessimista sobre el desenllaç del conflicte, però que parlaria aquell mateix dia amb el vice-president valencià, Vicent Rambla. Ara, des d’aleshores no hi ha tingut cap més conversa, segons fonts de Cultura, perquè ha estat impossible de contactar amb el govern valencià.

Enllaços
Expedient sancionador (pdf) del govern valencià contra Acció Cultural.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any