Notícies

Dissabte  06.10.2007  10:15

López Tena demana al CGPJ que expedienti la jutgessa del cas Isanta, per no permetre el català

La magistrada va impedir que un dels testimonis parlés en català

Men?ame
 

El vocal del CGPJ Alfons López Tena ha demanat a l’òrgan de govern del poder judicial que obri un expedient disciplinari a la jutgessa de l’Audiència de Barcelona Ana Ingelmo, per impedir que un testimoni del cas Isanta parlés en català. En efecte, la magistrada va demanar dijous a un declarant que s’expressés en castellà, amb el pretext que dos dels acusats no entenien el català. López Tena considera que la jutgessa pot haver vulnerat el dret a la igualtat davant de la llei.

Així mateix, creu que Ana Ingelmo ha trepitjar el dret a la tutela efectiva dels jutges, i la norma que estableix que les llengües al marge de l’espanyola també seran oficials a les comunitats autònomes respectives, d’acord amb els estatuts, entre més preceptes.

Així mateix, López Tena ha sol•licitat al Ministeri de Justícia espanyol que retiri a Ana Ingelmo la Creu de Sant Ramon de Penyafort que li van concedir el setembre.

A la sessió de divendres del judici pel crim d’Isanta, els testimonis van poder declarar en català, perquè la jutgessa va sol•licitar un traductor.