L’oli Dauro s’introdueix al mercat àrab a través de Dubai

  • La marca empordanesa s’exporta a uns quaranta països d’arreu del món

Redacció

03.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A la zona del golf Pèrsic, fins ara coneixien l’or negre, que emana dels jaciments petrolífers. Ara també els arribarà l’or verd, com es coneix el nou oli que ha irromput a la cultura gastronòmica. La marca d’oli d’oliva verge extra Dauro, del grup Bodegas Roda SA, es començarà a comercialitzar a Dubai, on va entrar en contacte a través d’una fira alimentària. “És una porta d’entrada a la zona del golf Pèrsic; aquest és un oli d’oliva que els àrabs ja coneixen”, explica Josep Lluís Joan, director tècnic de l’empresa, mentre no para de mostrar algunes de les més de cent hectàrees d’oliveres que tenen plantades entre els termes municipals de Torroella de Fluvià i Siurana d’Empordà.

Al continent asiàtic, Dauro ja exporta al Japó i a Corea, des de fa un parell d’anys, i els resultats han estat molt bons, segons els responsables comercials de Roda SA. Des que el 1999 va sortir al mercat el primer oli, Dauro s’ha exportat a uns quaranta països de tot el món, entre els quals hi ha els Estats Units, Mèxic, Brasil, Equador, Perú, Uruguai i el nord d’Europa.Ara fa onze anys, els responsables de Bodega Roda van fixar-se en la finca de la Bomba per plantar-hi oliveres, tot i que inicialment l’objectiu era produir-hi vi –vegeu destacat inferior. El 1996 van plantar 25 hectàrees d’olivera, mentre que ara ja n’hi ha 103, distribuïdes en 70 hectàrees de la varietat arbequina, 18 d’hojiblanca, oliva de fulla blanca, i 15 de koroneiki –a Mallorca, també hi ha plantades 20 hectàrees i venen l’oli amb la marca Aubocassa. El primer oli Dauro va sortir al mercat el 1999, però fins l’any 2000 no es va poder elaborar al trull de la Bomba, equipat amb la darrera tecnologia.

La revolució de l’oli

Enguany, a la finca de la Bomba, preveuen recollir 500.000 quilos d’olives, que donaran uns 80.000 litres d’oli, tot i que la previsió en un termini més curt seria poder arribar als 800.000 quilos i 120.000 litres. L’objectiu, en tres o quatre anys, és embotellar 25.000 ampolles de mig litre.

Més informació al Setmanari de l’Alt Empordà.

Ens ajudeu a fer un plató?

Fem una gran inversió per a construir un plató televisiu i poder oferir-vos així nous formats audiovisuals de qualitat.

Gràcies per fer-ho possible.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem