Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  07.09.2007  07:05

Més de dues-centes persones recolzen Saïda Saddouki en l'acte organitzat per l'OCB

Men?ame
 

Més de dues-centes persones van assistir ahir a l'acte convocat per l'Obra Cultural Balear (OCB) contra la discriminació lingüística a les Balears. El detonant de la convocatòria, que es va fer al Teatre Sindical de CCOO, va ser els fets esdevinguts a Saïda Saddouki, una intèrpret d'àrab i berber que fou vexada per dos agents de la Guàrdia Civil a Ciutat de Mallorca perquè es va dirigir a ells en català.

La protagonista de l'acte va ser, evidentment, Saïda Saddouki, qui va explicar a l'auditori tal i com es van produir els fets i va sentenciar que no li calien mostres de condol, ans de suport. El president de l'OCB, Jaume Mateu, va lamentar que el nou estatut balear no equipari el català i l'espanyol, car això produeix molts greuges comparatius. El vice-president de l'entitat, Tomeu Martí, per la seva banda, va avançar els quatre principis que l'entitat ha decidit d'aplicar arran del cas Saddouki. El primer: que tots els que trien Mallorca per viure-hi són benvinguts i que la plena integració passa per l'aprenentatge del català. El segon: que els agents dels cossos de seguretat que treballen a les Balears amb actitud colonial no són benvinguts. El tercer: que el nou govern ha de liderar el procés de recuperació lingüística i cultural. El quart: que tota la ciutadania s'impliqui en la qüestió lingüística i en denunciï els casos de discriminació.