Joan Carretero creu que apareixerà un nou partit si Esquerra no canvia

  • Reagrupament es mantindrà dins d'ERC per canviar-ne l'estratègia

VilaWeb
Redacció
21.08.2007 - 20:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Carretero ha desmentit a VilaWeb que tingui intenció d’encapçalar un nou partit independentista. Després d’una primera interpretació de les paraules dites en un acte a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, Carretero mateix ha matisat a VilaWeb que no té la intenció de crear un nou partit. Ben al contrari, Reagrupament és un corrent intern dins d’Esquerra que malda per modificar l’actual estratègia d’ERC, i no pas desmarcar-se’n.Aquest canvi d’estratègia passa per situar l’independentisme al capdavant de les aspiracions polítiques del partit, i també per un canvi en la direcció d’ERC.

L’ex-conseller també ha apostat per internacionalitzar les aspiracions independentistes de Catalunya. Això significaria de dur la proposta a organismes com ara la Unió Europea o les Nacions Unides. I ha proposat de fer una recollida de signatures en l’àmbit nacional a fi i efecte d’aconseguir no pas menys d’un milió d’adhesions a favor de la sobirania de Catalunya.

El 30 de juny, en un acte a l’Auditori de Barcelona, Reagrupament.cat es va constituir oficialment com a corrent crític d’Esquerra Republicana, amb aquest manifest. En el discurs que va fer Carretero, va demanar a ERC que havia de tornar a posar la independència al capdavant del projecte polític del partit, i va criticar el suport al PSOE al Congrés espanyol.

La resposta de Puigcercós

El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós ha respost les paraules que Joan Carretero ha dit a Prada. Puigcercós considera que, si bé es tracta d’una opció legítima, no hi ha ‘ni vida ni espai’ per a Reagrupament.cat. Puigcercós ha recordat exemples no reeixits, com ara el del Partit per la Independència, liderat per Àngel Colom i Pilar Rahola. I ha dit que prefereix continuar plegats en el mateix projecte, amb prou intel·ligència i maduresa per sumar i no pas dividir, centrant tota l’atenció en el desplegament de l’estatut.

Enllaços
Crònica de la constitució de Reagrupament.cat com a corrent d’Esquerra.
Corrents crítics d’ERC: Reagrupament.cat i Esquerra Independentista.
Entrevista de VilaWeb TV a Joan Carretero: ‘No hem d’oblidar mai que el nostre objectiu és el sobiranisme’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any